Activities

Florale rondleidingen door Flora Batava

Flora Batava23 Nr305 A1214 web

Wist je dat je deze zomer een rondleiding kunt boeken door de tentoonstelling ‘Flora Batava. Wilde planten in boeken toen en nu’? Een ervaren rondleider vertelt je graag interessante informatie en bijzondere (botanische) weetjes over de tentoonstelling. Planten- en boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze tentoonstelling die te zien is t/m 3 september. In ‘de langstlopende liefdesverklaring aan de Nederlandse flora’ staat de Flora Batava centraal. Deze allereerste inventaris van wilde planten in Nederland is een prachtig geïllustreerde reeks en verscheen tussen 1800 en 1934 in 28 delen. In de tentoonstelling zijn behalve verschillende delen van de Flora Batava en de oorspronkelijke tekeningen vele botanische schatten te bewonderen: van middeleeuwse handschriften tot moderne, op planten geïnspireerde kunstenaarsboeken. Het uitje van het jaar voor boeken- en/of plantenliefhebbers!

Rondleiding Flora Batava met creatieve afsluiting

In deze rondleiding loop je samen met de museumdocent door de tentoonstelling. Aansluitend ga je zelf aan de slag. We sluiten het bezoek af met een kleine workshop cyanotypie (een oud fotografisch proces). Met de kracht van de zon maak je de prachtigste blauwdrukken van planten en bloemen en ga je naar huis met een zelfgemaakt aandenken aan je bezoek.

Prijzen Florale rondleiding en duur

€ 90,- per uur (excl. entree museum, prijs per groep van max. 15 personen). De rondleiding en workshop duren 75 minuten.

Goed om te weten

Deze rondleiding is in het Nederlands en je hebt entreetickets nodig (die zijn niet inbegrepen bij de € 90,- voor de rondleiding). Deze rondleiding is te boeken als groep.

Reserveren rondleiding

We raden je aan om minimaal twee weken van tevoren een rondleiding aan te vragen door te mailen naar reserveringen@huisvanhetboek.nl of telefonisch 070 346 2700 (tussen 09.00 en 16.00).