Activities

Masterclass 'Miniatuur uit de Rijmbijbel schilderen'

We leggen na de tekening te hebben opgebracht op perkament eerst het bladgoud op 1

In deze unieke masterclass van Jaap Boerman (arteillumandi.nl) schilder je zelf een miniatuur uit de Rijmbijbel van Jacob van Maerlant. De dertiende-eeuwse Rijmbijbel van Jacob van Maerlant is het oudste geïllustreerde handschrift in het Nederlands. Het handschrift is rijkelijk geïllustreerd, met niet minder dan 72 kostbare miniaturen. Vanwege de beroemde auteur, het luxueuze karakter en het artistieke niveau van de verluchting behoort het tot de internationale topstukken uit de middeleeuwen.

In deze masterclass van Jaap Boerman ga je zelf aan de slag met authentieke materialen. Je maakt kennis met het bewerken van perkament, het opleggen van bladgoud, het maken van verf op middeleeuwse wijze, met de schildertechniek uit die tijd en nog veel meer. Naast het praktische gedeelte van de workshop is er ook veel aandacht voor de historische materialen en hun ‘verhalen’.


Meer weten over Jaap Boerman? Kijk dan op arteillumandi.nl

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 9 december

Tijd: 10.00- 16.30 uur

Prijs: € 88,50 (excl. entree, je hebt een entreeticket nodig om deel te nemen). De masterclass is inclusief alle materialen en lunch.

Deelname aan deze masterclass boek je online in combinatie met een entreebewijs. Vooraf online boeken is vereist.

Twijfel je of het iets voor je is? Mail ons gerust via online@huisvanhetboek.nl

BOEK HIER JE TICKET(S)

Goed om te weten:

De masterclass is inclusief alle materialen en lunch.