Je bent van harte welkom in Huis van het boek, we zijn ontzettend blij dat we je mogen ontvangen! Plan je bezoek en vind hier praktische informatie, openingstijden, toegangsprijzen en meer.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Extra open:

Tweede Paasdag

Hemelvaartsdag

Tweede Pinksterdag

Tweede Kerstdag

Gesloten

  • Eerste Paasdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag
  • Eerste Pinksterdag
  • Eerste Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag

Toegangsprijzen

Voltarief (volwassenen): € 11,50

Museumkaart: Gratis

Vriendenpas: Gratis

ICOM/Rembrandtpas: Gratis

Entree volwassenen € 11,50

Entree studenten € 6,50

Entree jeugd 13 t/m 18 jr € 6,50

Entree kind 4 t/m 12 jr € 5,00

Entree volwassenen cultuurkaart € 9,75

Entree jeugd cultuurkaart/cjp € 5,50

Kaarthouders die in het bezit zijn van een geldige Museumkaart, ICOM- of Rembrandtpas maar deze – om welke reden dan ook – niet ter plekke kunnen tonen, hebben geen recht op de genoemde gereduceerde toegangsprijs. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart, ICOM of Rembrandtpas worden niet geaccepteerd.

Adres en route

Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag

Ons museum bevindt zich in het centrum van Den Haag en kun je goed bereiken met openbaar of eigen vervoer.

Bereikbaarheid

Op zaterdag 29 juni 2024 wordt voor de 20e keer de Nederlandse Veteranendag georganiseerd in Den Haag. Het museum is wel gewoon open van 11.00 tot 17.00 uur, maar in verband met alle activiteiten op het Malieveld en in het centrum minder goed bereikbaar. Huis van het boek ligt direct tegenover het Malieveld en is tijdens Veteranendag met de auto niet te bereiken, ook de parkeergarage onder het Malieveld is niet bereikbaar. Op de fiets en lopend blijft het museum bereikbaar.

Parkeren

Kom je met de auto? Parkeer dan de auto in de Interparking Museumkwartier parkeergarage. Reserveer vooraf aan uw bezoek online een parkeerplaats met korting tot wel 50%.

Reserveer nu je parkeerplaats.

Ov
Vanaf Den Haag Centraal Station loop je in tien minuten naar het museum. Het museum is goed bereikbaar met tram en bus. Plan je reis eenvoudig via 9292.nl.

Toegankelijkheid / Bezoek met een beperking

Huis van het boek is gevestigd in een monumentaal pand voorzien van een lift, rolstoellift en invalidentoilet. De tentoonstellingszalen zijn toegankelijk voor een rolstoel.

Hulphonden mogen altijd mee het museum in.