Educatie

Studenten

Declaring Reason506 X1 B3473

Ook studenten zijn bij Huis van het boek van harte welkom. Het museum over boekgeschiedenis en -vormgeving heeft veel te bieden aan verschillende studierichtingen.

Er zijn rondleidingen die meer vertellen over de geschiedenis van het museum of die dieper ingaan op de geschiedenis van het boek en zijn vormgeving. Ook is het mogelijk om een aangepaste rondleiding aan te vragen over een thema dat aansluit bij een bepaald vak. (Eventueel met ontvangst door de conservator.)

Na luisteren toe aan praktijk? In het middeleeuwse scriptorium kunnen studenten een kalligrafieworkshop krijgen. Gehuld in een monnikspij leren ze gotische letters kalligraferen met een echte ganzenveer. Eventueel kan deze workshop uitgebreid worden met bladgoud. Ook een drukkerij workshop, pop-up kaarten maken of papierscheppen behoort tot de mogelijkheden. In combinatie met een rondleiding door het museum de ideale combinatie van theorie en praktijk.

Zowel een rondleiding als een workshop duurt een uur. Een rondleiding kost € 75,- per groep van maximaal 20 personen (excl. entree). Bij meer dan 20 studenten worden het twee groepen.

Een workshop kost € 10,- p.p. (excl. entree) met een minimum bedrag van € 100,-. Reserveren kan via reserveringen@huisvanhetboek.nl.