Activiteiten

Boekenlunch

TT Thomas Trum Photoby The Book Photogrpaher 2023 62 kopiëren

Huis van het Boek is een plek voor iedereen die verbonden is met het boek in al zijn verschijningsvormen: een platform voor instellingen, makers en lezers. Tijdens onze maandelijkse boekenlunches brengen we dit netwerk bij elkaar. Iedere lunch vragen we een special guest om in 10 tot 15 minuten één project toe te lichten waar hij of zij mee bezig is. Daarna is er op informele wijze gelegenheid om met elkaar kennis te maken.

Wees welkom bij onze maandelijkse Boekenlunch

De komende lunches vinden plaats op de onderstaande donderdagen van 12.00-13.00 uur, met een eventuele uitloop naar 13.30 uur.

* Donderdag 18 juli 12.00-13.00 uur - speciale gasten handschriftenexpert Annelynn Koenders en projectfotograaf Janou Munnik (Digital Manuscript Nomads)

Wat doe je als je alle middeleeuwse handschriften in Nederland uit wel 90 verschillende erfgoedinstellingen wil ontsluiten in 1 database? Dan stuur je een reizend projectteam met een fotograaf en een handschriftenexpert op pad om op locatie deze perkamenten parels te fotograferen. Één van die instellingen is Huis van het Boek. Janou en Annelynn, ook wel de Digital Manuscript Nomads genoemd, werken in opdracht van KB Nationale Bibliotheek en Metamorfoze. Ze zullen je tijdens deze boekenlunch meenemen in het proces van het digitaliseren van een middeleeuws handschrift.

Vooraf aanmelden is vereist (toegang gratis op vertoon van een geldig entreebewijs).

foto: Jacqueline van der Kort | Beeldstudio KB

BOEK HIER JE TICKET(S)

* Donderdag 29 augustus 12.00-13.00 uur

* Donderdag 3 oktober 12.00-13.00 uur

* Donderdag 28 november 12.00-13.00 uur

* Donderdag 12 december 12.00-13.00 uur

Kom je ook? Neem je eigen lunch mee en het eerste kopje koffie is voor onze rekening. Met Museumkaart is de toegang gratis. Vooraf online reserveren is vereist en kan via: BOEK HIER JE TICKET(S).

De voertaal van de middagen is Nederlands, maar de sprekers kunnen kiezen of ze hun toelichting in het Nederlands of het Engels willen verzorgen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via online@huisvanhetboek.nl

Beeld:

* header Team Thursday, Thomas Trum, Photo by The BookPhotographer